Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Slijpstenen

Slijpstenen
Slijpstenen

Slijpstenen zijn vervaardigd uit een steenachtig materiaal om gereedschap te scherpen of ergens iets vanaf te slijpen. Een slijpsteen is vaak een ronde schijf, die met de hand gedraaid moet worden of in een slijpmachine gebruikt wordt. Er zijn verschillende typen slijpstenen die elk hun eigen toepassing en kleur hebben.

Slijpstenen normaalkorund (grijs) zijn bijzonder geschikt voor het slijpen van staal en gietijzer in het algemeen. Dit doordat het slijpmateriaal van deze slijpstenen hard en taai is. De kleur van deze slijpsteen is grijs.

Slijpstenen edelkorund (wit) zijn het meest broos van alle kwaliteiten. Dankzij deze grotere brosheid in vergelijking met normaalkorund en edelkorund rood wordt deze korrel het snelst vernieuwd. Hierdoor ontstaat een koelslijpbeeld waardoor deze kwaliteit zeer geschikt is voor het slijpen van warmte gevoelig of harde materialen. De kleur van deze slijpsteen is wit.

Slijpstenen Siliciumcarbide (groen) zijn zeer geschikt voor het slijpen van hard metaal, glas en keramisch materiaal. Dit komt door Siliciumcarbide, ook bekend als carborundum, wat een zeer hard materiaal is. De kleur van deze slijpsteen is groen.

© KlaassenMachines.nl